BLOG

DUYGU YOĞNLUĞU VE DAVRANIŞLAR…

İnsanoğlunun doğasında var olan duygular, hiçbir zaman durağan olmayıp devamlı hareket halinde olmuştur. Bir varlığa karşı hissedilen bir duygu; bazen düşük seviyede, bazen dipte olup bazen de tavan yapabilir.

Kişi bu duygu yoğunluğunu yaşadığı zamanlarda çeşitli davranışlar sergiler. Sakin bir kişi futbol maçında küfürlü bir tezahürat yapabilirken, bir mitingde yasaklı sloganlar atabilir. Ya da ikili ilişkilerinde o duygu yoğunluğunda karşı tarafa farklı bir söz, farklı bir davranış sergileyebilir ya da o duygu yoğunluğuyla anlamsız MMS atabilir.

Kişi bu duygu yoğunluğunda yaptığı davranışları o an normal hatta olumlu karşılarken biraz zaman geçip de yoğunluktan sıyrıldığında yaptığı hareketin gereksiz olduğunu düşünebilir. Geçmişe dönüp baktığınızda bu durumla birçok defa karşılaşmışsınızdır.

Böyle durumlarda yapılacak en iyi iş: bilinçaltımızdaki film şeridini biraz ileriye sarmak olacaktır. Böyle bir davranışı sergilemeye kalkmadan önce bilinçaltınızdaki filmi hızlıca oynatıp duygu yoğunluğundan sıyrıldığınızda bu hareketin gereksiz olduğunu fark edeceksinizdir.

Film şeridini ileri sarmak istemeyip önemli olanın o duyguyu yaşamak olduğunu düşünenlerdenseniz bu da sizin bileceğiniz bir durumdur.

Her davranışın altında bir duygunun yattığını unutmamanız temennisiyle…

EĞİTİM&YAŞAM

   KOÇU

MUSTAFA ÖNÜL

www.mustafaonul.com

whatsapp